Heco och FAST satsar framåt tillsammans.

Heco Nordiska och FAST bygger ett starkare och ledande skandinaviskt infästningsbolag i Hillerstorp.

Skruv- och infästningsbolaget Heco och Thomées infästningsvarumärke FAST väljer att gå samman, detta med placering i Hillerstorp. Syftet med sammangåendet är att kunna fokusera ännu mer på utveckling och förstärkning av erbjudandet och därmed stärka positionen som en ledande aktör i Skandinavien inom infästning.

Thomée och Heco är båda en del av Volatis affärsområde Handel. Förutom samma ägare har bolagen specialområden inom infästning och fästelement, men också många andra beröringspunkter. Beslutet att utvecklas tillsammans känns därför både naturligt och spännande för båda parter.

Thomée överlåter varumärket FAST till Heco, men kommer fortsatt vara en viktig distributör av FAST. Heco blir större och starkare, men framför allt ännu bättre på infästning. Med sammanslagningen blir Heco en av de största aktörerna inom infästning i Norden.

”Genom att bygga ett infästningscenter i Hillerstorp så samlar vi båda bolagens kunskap om infästning på ett och samma ställe. Det kommer gynna utvecklingen av både Heco och FAST samt stärka erbjudandet till våra kunder.” säger Roger Andersson, VD på Thomée.

“Som entreprenör och grundare till Heco ser jag detta som det bästa som kunnat hända för Heco. Mer kraft och kunskap tillsätts i utvecklandet av våra produkter och vårt sortiment och sammantaget får vi ett ännu bredare och bättre erbjudande. Dessutom ger tillhörigheten till koncernen Volati goda möjligheter till fortsatt utveckling.” säger Owe Klippel, VD och Grundare av Heco.

“Med bas i Hillerstorp skapar vi nu ett kunskapsnav för utveckling inom infästning. Tillökningen i produkter, tjänster och sortiment gör att vi stärker vårt flexibla sätt att möta våra kunders olika behov, något som är kärnan i vårt erbjudande. Det känns otroligt spännande att få vara med att leda och driva detta framåt.” säger Christos Selman, Vice VD och Marknadschef på Heco.

Sammanslagningen gäller från januari 2021. Vårt enda fokus just nu är att se framåt och på bästa sätt vidareutveckla våra erbjudanden till industri-, fackhandeln och ”gör det själv” marknaden.

För mer information, kontakta Owe Klippel, VD Heco Nordiska AB +46 370 37 51 00, Roger Andersson VD Thomée +46 40 38 60 00.

Läs mer här