Kellfri expanderar för att möta efterfrågan.

Kellfri expanderar i Jung.

Med stora kliv mot framtiden satsar nu Kellfrigruppen vidare på sin verksamhet i Jung tillsammans med Stenhaga Invest AB. Ett nytt tioårigt avtal har skrivits mellan parterna där de är överens om att utveckla ett nytt logistikcentrum för Kellfri.

”Det här är delvis en satsning på vår logistik men framför allt i våra anställda. Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan av prisvärda produkter för skog- och lantbruk”, säger Carl-Axel Svensson, vd på Kellfri.

Kellfrigruppen fortsätter att växa sedan starten 1952. Under 2021 kommer Kellfri att centralisera sin logistik och montering till nya, uppdaterade och moderna lokaler i Jung i Västergötland.

”Genom att flytta och modernisera några av våra viktigaste funktioner till större och mer ändamålsenliga lokaler satsar vi på att expandera vår verksamhet”, säger Kellfris vd Carl-Axel Svensson.

De nya lokalerna hyr Kellfri av Logistikfastigheter i Jung AB representerat av Karl-Johan Blank, koncernchef och ägare, Jula Holding, och Svante Andersson, ägare och vd Stenhaga Invest AB.

Med stora moderna ytor på ett attraktivt läge har Kellfri goda förbindelser och möjlighet att effektivisera sina transporter.

”Kellfri blev vår första hyresgäst i Jung och det var ett viktigt steg i vår plan för att skapa ett logistikcentrum i Jung; nu är vi väldigt glada över att de utökar sin verksamhet här hos oss”, säger Svante Andersson.

Logistikfastigheter i Jung AB har med sin 54 000 kvm stora fastighet i Jung skapat de bästa förutsättningarna för Kellfri att utveckla sin verksamhet.
”Vi på Kellfri är mycket stolta över att presentera denna nyhet tillsammans med Karl-Johan Blank och Svante Andersson som kommer ge oss möjlighet att växa vidare i Norden och Europa”, avslutar Carl-Axel Svensson.

Kellfris huvudkontor med utställningshall kommer att vara kvar i nuvarande lokaler på Munkatorpsgatan i ett av Skaras handelsområden.

Läs mer här