Volati förvärvar Duschprodukter.

Volati har förvärvat samtliga aktier i Duschprodukter Sweden AB. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Salix Group och affärsenheten Habo Gruppen. Bolaget omsatte ca 100 Mkr under 2020 med närvaro i Norden och Baltikum.

Förvärvet av Duschprodukter Sweden AB är Volatis andra tilläggsförvärv under 2021. Tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter och affärsområden är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De förstärker affärsenheternas marknadspositioner och adderar ytterligare värde genom synergier.

– Volati utvärderar löpande ett stort antal potentiella förvärvskandidater, inte minst med inriktning på värdeskapande tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter. I Duschprodukter förvärvar vi ett välskött bolag med god lönsamhet och en stark marknadsposition i sin nisch, säger Håkan Karlström, affärsområdeschef för Salix Group.

Duschprodukter har huvudkontor i Kungälv och ett antal dotterbolag i de baltiska länderna, och är en etablerad leverantör av badrumsprodukter till den nordiska och baltiska marknaden. Företaget utvecklar och marknadsför ett brett sortiment av prisvärda tillbehör och inredningsprodukter inom badrum.
– Duschprodukter breddar vår produktportfölj med prisvärda kvalitetsprodukter samt skapar en starkare närvaro i Baltikum som möjliggör en snabbare geografisk expansion av vårt befintliga produktsortiment, säger Fredrick Sylva, vd för Habo Gruppen.

Finansiering sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och bolaget kommer att konsolideras från mars 2021. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat under 2021.

Läs mer här