Salix Group förvärvar Trejon Försäljnings AB.

Salix Group har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i maskinleverantören Trejon Försäljnings AB. Tillsammans med den befintliga verksamheten i Kellfri stärker förvärvet Salix Groups position inom skogs- och lantbruksmaskinsegmentet. Trejon omsatte cirka 300 Mkr under 2022/2023.

Genom förvärvet av Trejon får Salix Group tillgång till ett bredare sortiment av högkvalitativa maskiner för lantbruk, skogsbruk och entreprenad. Det innebär ett mer komplett erbjudande till Salix Groups kunder, samt synergier för plattformen genom, bland annat, ett större leverantörsnätverk och möjlighet att optimera bolagens flöden.

– Förvärvet av Trejon kompletterar vår verksamhet i Kellfri väl och möjliggör även för en större geografisk expansion med ett bredare produktsortiment. Vi får även tillgång till ett större leverantörsnätverk och möjlighet att optimera våra flöden för båda bolagen. Vi ser stor potential att fortsätta utveckla den fina verksamhet man byggt upp inom Trejon och skapa en ännu starkare plattform inom lantbruk, skog och trädgård, säger Martin Hansson, vd för Salix Group.

– Vi är oerhört glada över att välkomna Trejon till Salix Group. Trejons starka närvaro och expertis inom professionellt lantbruk, skogsbruk och entreprenad kompletterar perfekt Kellfris fokus på hobbylantbrukare. Tillsammans kommer vi nu att kunna erbjuda en mer omfattande lösning till våra kunder, vilket stärker vår position som ledande leverantörer inom våra respektive marknadssegment, säger Carl-Axel Svensson, affärsområdeschef Lantbruk, Skog & Trädgård.

Detta förvärv är en del av Salix Groups strategi att skapa långsiktig värdetillväxt genom att utveckla starka och framgångsrika verksamheter.