Maria Rydén utsedd till ny CFO för Salix Group.

Salix Group, ett självständigt affärsområde inom Volati, har utsett Maria Rydén till ny CFO. Maria har under de senaste fyra åren varit executive vice president & CFO på börsnoterade Beijer Ref.

Salix Group kommer från förvärvet av plattformen Lomond Industrier, och den genomsnittliga årliga resultattillväxten har sedan förvärvet 2015 överstigit 20 procent och koncernen omsätter idag över 3 mdkr. Rekryteringen av Maria är ännu ett led i att stärka Salix Groups ställning som självständigt affärsområde inom Volati, och säkerställa en fortsatt hög tillväxttakt. Salix Group är väl positionerade att fortsätta växa snabbt, både genom organisk utveckling av nuvarande verksamhet och genom tilläggsförvärv.

– Vi är glada att få välkomna Maria Rydén till Salix Group. Maria tar med sig viktiga erfarenheter från en noterad miljö och inte minst förvärvsdriven tillväxt. I tillägg så är hon en fantastisk person som kommer passa väl in i kulturen på Salix Group. Maria kommer ha en central roll i att säkerställa att Salix Group fortsätter växa i hög takt, säger Martin Hansson, vd i Salix Group.

–  Salix Group är ett mycket spännande företag med stark tillväxtpotential, både organiskt och genom förvärv och jag är stolt och glad över att tillträda som CFO. Jag ser fram emot att bli en i teamet på Salix Group och att kunna bidra med mina tidigare erfarenheter från globala tillväxtbolag och som CFO för både börsbolag och större privatägda bolag, säger Maria Rydén.

–  Jag vill samtidigt passa på att tacka Alf för det fantastiska arbete han gjort i att ta Salix Group till den starka position koncernen har i dag. Alfs betydelse för Salix Groups framgångsrika utveckling de senaste åren har varit mycket värdefull, säger Martin Hansson.

Maria tillträder sin nya roll senast april 2022.