Glädje och samarbete; källor till framgång.

Hur hamnade du på T-Emballage?

Tidigare jobbade jag som vice butikschef på Intersport. Jag trivdes bra med jobbet, men jag hade svårt att få livspusslet att gå ihop. Jobb på kvällar och helger i kombination med ganska små barn var en svår ekvation att lösa. I början av 2019 såg jag en annons om att T-Emballage sökte personal till lagret. Jag skickade en ansökan och hela anställningsprocessen gick väldigt snabbt.

Efter ungefär ett år på lagret började jag känna att jag saknade att ha kundkontakt. Då sökte jag en tjänst på kontoret och blev innesäljare. Som innesäljare arbetar jag i team med utesäljarna. Jag har dialog med kunderna, lägger ordrar, skickar förfrågningar, skapar offerter, gör en del beställningar hos underleverantörer och hanterar eventuella reklamationer.

Vi är ett tight gäng här på kontoret och vi har väldigt roligt tillsammans. Jag går ofta från jobbet med lite skrattkramp i magen. Det är en bonus att ha kul på jobbet, särskilt när något projekt har krånglat. Just nu jagar vi exempelvis en del gods som påverkats av leveransförseningar kopplade till pandemin.
Livspusslet löser sig på T-Emballage. Vi arbetar tätt och täcker upp för varandra när det behövs. Vi har en hög servicegrad och försöker göra allt vi kan för att våra kunder ska vara nöjda. Det upplever jag att kunderna vet om och uppskattar.

”Livspusslet löser sig på T-Emballage. Vi arbetar tätt och täcker upp för varandra när det behövs.”

Hur ser du på bolagets utveckling framåt?

Jag skulle känna mig stolt om vi som bolag blir riktigt djärva inom hållbarhetsområdet. Vi har nyligen satt ett begrepp internt som är ‘totalhållbarhet’. Det omfattar både sociala och miljömässiga aspekter. Våra kunder handlar ofta enligt invanda mönster – produkter som de vet fungerar. Det är ett mänskligt beteende, men här tycker jag att vi kan vara ännu mer proaktiva när det gäller att presentera lösningar eller föreslå alternativa produkter som är bättre för miljön. Vi ska heller inte vara rädda för att plocka bort produkter ur sortimentet som inte är ‘totalhållbara’.

“Vi ska våga föreslå bättre miljöalternativ och plocka bort produkter som inte är det.”

Du upplevs som en glädjespridare – en person som ger mycket energi till din omgivning. Hur tänker du kring det?

Jag får mycket energi av att ge energi. Det blir en positiv spiral som gör dagarna mycket roligare. Jag får också energi av att vara med min familj, träffa vänner och att träna. Tills ganska nyligen var jag gruppträningsinstruktör själv, men just nu är jag bara deltagare. Det blir pass som Body Balance, Body Combat och Body Attack. Padel är också en perfekt träningsform för mig där jag får kombinera att träffa kompisar och röra på mig.

“Jag får mycket energi av att ge energi. Det blir en positiv spiral som gör dagarna mycket roligare.”

“Min chef är tydlig med att vägarna för att utvecklas inom bolaget står öppna för mig när jag känner mig redo.”

När känner du dig framgångsrik?

När jag upplever att jag lärt mig något nytt – från stort till smått – då känner jag att dagen har varit framgångsrik. Det är mitt mått på framgång. Just nu lär jag mig fortfarande mycket som innesäljare. Jag har insett att kundrelationer och att hålla en hög servicegrad är min grej. Nästa steg för mig är att utvecklas inom försäljning. Min chef är tydlig med att vägarna för att utvecklas inom bolaget står öppna för mig när jag känner mig redo.

Det känns bra att veta att det finns möjligheter att utvecklas och att bolaget är måna om att behålla sina medarbetare. Varje nyrekrytering är ju en stor investering i tid, pengar och engagemang. Jag tycker att det är klokt att satsa på de medarbetare man har och att skapa en utvecklande arbetsmiljö.

Salix People

Malin Berg

Malin Berg kom till Thomee utan att kunna ett jota […]

Läs mer

Salix People

Fredrick Landgård

Dalmålet sitter djupt inrotat i Fredrick Landgård, men som produktchef […]

Läs mer

Salix People

Erika Görjevik

Erika är hållbarhetsansvarig på Miljöcenter och har hittat tron på […]

Läs mer

Arbeta inom Salix Group.

Engagerade medarbetare är det viktigaste vi har. Vår medarbetarfilosofi handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare med en arbetsplats där man trivs, känner sig delaktig och får utrymme att utvecklas i egen takt. Vi är alltid öppna och nyfikna på nya möten och kontakter. Varmt välkommen att kontakta våra respektive verksamheter om du är intresserad av att jobba hos oss alternativt hör av dig till vår CHRO Krister Svantesson på krister.svantesson@salixgroup.se.